top of page

Begeleiding met een therapiehond

ViaNeo biedt dier ondersteunende begeleiding voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Onze lieve therapiehond Esra is speciaal getraind om kinderen en jongeren met ontwikkelings-/gedragsproblemen te ondersteunen. Esra reageert op het gedrag van de kinderen en jongeren, waardoor zij zich daar bewust van worden. Esra stelt hen gerust wanneer nodig en neemt bijvoorbeeld angstige kinderen of jongeren mee op sleeptouw. De doelen waar Esra aan kan werken kunnen in verschillende gebieden liggen, namelijk emotioneel, cognitief, sociaal en op het gebied van motoriek.

Hulphond.jpeg
(Begeleiding op 4 poten)


Deze doelen stellen wij samen op. In samenwerking met onze professionele hondentrainer annex pedagogisch werker kunnen we ook uw eigen hond vaardigheden bijbrengen die gewenst zijn in de opvoeding en balans van het hele gezin. Gericht op de problematiek van het kind of de jongere.

Voor cliënten

Voor veel kinderen en jongeren is de begeleiding met de therapiehond een oplossing omdat zij niet enkel hoeven te praten over hun gedrag, maar direct de gevolgen van hun gedrag merken.

 

Dit kan voor een kind of jongere zeer motiverend werken.

Voor verwijzers

De begeleiding op vier poten wordt niet door veel organisaties aangeboden. Het is bij ViaNeo te combineren met andere vormen van hulpverlening.

 

Op die manier kan alle hulpverlening onder één dak geboden worden. ViaNeo gaat ook graag de samenwerking aan met andere organisaties.

Meer informatie nodig?

Wil je meer te weten komen over de regio's waarin wij actief zijn, de producten die wij aanbieden of onze aanmeldprocedure?

Of wil je graag brainstormen over een casus en vind je het fijn als wij actief meedenken in mogelijke oplossingen?

Ga dan naar onze contactpagina en vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en je hoort spoedig van ons!

bottom of page