Begeleiding met een therapiehond

ViaNeo doet aan dier ondersteunende begeleiding voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Onze lieve therapiehond Esra is speciaal getraind om kinderen en jongeren met ontwikkelings-/gedragsproblemen te ondersteunen. Esra reageert op het gedrag van de kinderen en jongeren, waardoor zij zich daar bewust van worden. Esra stelt hen gerust wanneer nodig en neemt bijvoorbeeld angstige kinderen of jongeren mee op sleeptouw. De doelen waar Esra aan kan werken kunnen in verschillende gebieden liggen, namelijk emotioneel, cognitief, sociaal en op het gebied van motoriek.

(Begeleiding op 4 poten)


Deze doelen stellen wij samen op. In samenwerking met onze professionele hondentrainer annex pedagogisch werker kunnen we ook uw eigen hond vaardigheden bijbrengen die gewenst zijn in de opvoeding en balans van het hele gezin. Gericht op de problematiek van het kind of de jongere.

Voor cliënten

Voor veel kinderen en jongeren is de begeleiding met de therapiehond een oplossing omdat zij niet enkel hoeven te praten over hun gedrag, maar direct de gevolgen van hun gedrag merken.

 

Dit kan voor een kind of jongere zeer motiverend werken.

Voor verwijzers

De begeleiding op vier poten wordt niet door veel organisaties aangeboden. Het is bij ViaNeo te combineren met andere vormen van hulpverlening.

 

Op die manier kan alle hulpverlening onder één dak geboden worden. ViaNeo gaat ook graag de samenwerking aan met andere organisaties.

Contactformulier - Begeleiding met een therapiehond
arrow&v
  • Facebook
  • LinkedIn

© 2020 ViaNeo - flexibele kind- & jeugdhulp

Vestiging Uden

Heinsbergenstraat 5, 5402 ED
0413-304443 (Algemeen)

Vestiging Breda

Paardeweide 16c, 4824 EH
0413-304443 (Algemeen)