Hechting en trauma

ViaNeo heeft een samenwerking met Basic Trust.
 
Basic Trust werkt vanuit de basis, aan de basis. Deze basis is het vertrouwen dat een kind heeft in zichzelf en in zijn vaste opvoeders. Vertrouwen dat angsten en bedreigingen overwonnen kunnen worden in de nabijheid van de opvoeders, dat er troost en bescherming is en passende begeleiding. Door allerlei omstandigheden kan dit vertrouwen beschadigd zijn geraakt en heeft het kind onvoldoende vertrouwen in zichzelf en anderen.

photo-1477414348463-c0eb7f1359b6.jpg
(EMDR en Basic Trust)

De Basic Trustmethode is een wetenschappelijk beproefde aanpak die het basisvertrouwen van een kind herstelt. Vanuit de basis.
Hoe werken we bij Basic Trust? Op een manier die aansluit bij uw gezin en de situatie rondom uw kind. De Basic Trust benadering is afgestemd op de situatie van uw kind. De behandeling heeft wel altijd een aantal vaste elementen.

 

We maken een afspraak voor een intake en vragen u om enkele vragenlijsten in te vullen. We starten met zorgvuldig luisteren naar de vragen en zorgen in uw gezin, zodat we weten wat uw kind in zijn emotionele rugzak meedraagt. Daarna stellen we doelen op voor de behandeling. 

 

We bespreken met u wat ons opvalt in de voorgeschiedenis van uw kind en hoe dit mogelijk invloed heeft op hoe het nu gaat.
We maken een video opname van een gezinsmoment. We bekijken samen met u deze video en zien wat er goed gaat in het contact tussen u en uw kind en denken mee in wat anders kan. Steeds wordt u met behulp van een video opname en nabespreking geholpen om te werken aan de doelen. Indien nodig worden andere behandelmethoden ingezet, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie of schematherapie.


Als de doelen behaald zijn wordt de behandeling afgerond.

Voor cliënten
Voor verwijzers

Tekst

Tekst

Meer informatie nodig?

Wil je meer te weten komen over de regio's waarin wij actief zijn, de producten die wij aanbieden of onze aanmeldprocedure?

Of wil je graag brainstormen over een casus en vind je het fijn als wij actief meedenken in mogelijke oplossingen?

Ga dan naar onze contactpagina en vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en je hoort spoedig van ons!