top of page

Emotie regulatie training

Kinderen en jongeren kunnen last hebben van heftige emoties waar zij soms geen controle meer over hebben en daardoor vast lopen in het dagelijks leven of in het contact met anderen.
 
Met emotie regulatie training leert de jeugdige meer grip op de emoties te krijgen en deze beter te begrijpen. De training is een agressieregulatie- en weerbaarheidstraining, waarin de jeugdige leert bewust en beheerst te reageren. Bijvoorbeeld minder angstig of juist minder agressief. Technieken vanuit sport en spel zoals voetbal, judo of boksen helpen de jeugdige hier bij.

photo-1517164850305-99a3e65bb47e.jpg

Onderwerpen die ook aan bod kunnen komen zijn lichaamsspanning, overlevingssysteem en communicatiesystemen.  Zo leert de jeugdige herkennen waarom hij/zij  op een bepaalde manier reageert, gaat hij/zij eerst ontdekken hoe zijn/haar lijf reageert in moeilijke situaties om vervolgens deze reactie te gaan beïnvloeden. De jeugdige traint tijdens sport en spel fysiek en mentaal de controle te houden, zodat de jeugdige ook in andere situaties ook op een betere manier gaat  reageren.

 

De training is op individueel niveau en voor jongeren vanaf 12 jaar.

Voor cliënten

Met deze training leert je meer grip op je emoties te krijgen en deze beter te begrijpen leert bewust en beheerst te reageren. Bijvoorbeeld minder angstig of juist minder agressief.

 

Technieken vanuit sport en spel zoals voetbal, judo of boksen helpen je hier bij. Je gaat lekker actief aan de slag!

Voor verwijzers

Kinderen en jongeren kunnen last hebben van heftige emoties waar zij soms geen controle meer over hebben en daardoor vast lopen in het dagelijks leven of in het contact met anderen.

 

Door actief bezig te zijn gaat de jeugdige aan de slag met zichzelf. Technieken vanuit sport en spel worden hier voor ingezet. De training vindt plaats op een sportlocatie of lekker in de buitenlucht.

Meer informatie nodig?

Wil je meer te weten komen over de regio's waarin wij actief zijn, de producten die wij aanbieden of onze aanmeldprocedure?

Of wil je graag brainstormen over een casus en vind je het fijn als wij actief meedenken in mogelijke oplossingen?

Ga dan naar onze contactpagina en vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en je hoort spoedig van ons!

bottom of page