top of page

Flexibele thuisbegeleiding

Blijft u binnen uw thuissituatie tegen problemen aanlopen en wilt u advies? Of zou het voor het gezin beter zijn als een kind of jongere geholpen wordt om te gaan met emoties, aangaan van sociale contacten of andere vragen? Dan is flexibele thuisbegeleiding wellicht iets voor u.

 

ViaNeo helpt ouders bepaalde doelen te bereiken in de thuissituatie. Om te bepalen welke vorm van hulp bij u aansluit, gaan wij met u in gesprek en stellen we doelen in overleg. Hierbij worden uiteraard zowel de ouder(s) als de kinderen/jongeren intensief betrokken. Dit maakt dat wij samen aan doelen werken. Naar aanleiding van deze startgesprekken wordt de duur en de frequentie van de zorg bepaald. Uiteindelijk zullen we, waar het kan, loslaten en ons steeds verder terugtrekken om de maximale kracht uit het gezin te halen en effectief en efficiënt te werken. Iedere hulpvraag is uniek en vereist maatwerk. We kijken samen naar welke manier het beste past!

photo-1458134580443-fbb0743304eb.jpg

De thuisbegeleiding van ViaNeo is flexibel. ViaNeo heeft geen 9 tot 5 mentaliteit en het is daarom mogelijk om aanwezig te zijn in het gezin op de momenten dat het nodig is.

 

ViaNeo werkt vanuit kennis, ervaring en is thuis in diverse methodieken. Wilt u meer weten over hoe ViaNeo te werk gaat? Contacteer ons dan via het contactformulier op de website. Wij staan u graag te woord en zijn altijd geïnteresseerd in uw verhaal!

Voor cliënten

Indien u het prettig vindt om thuis extra begeleiding te krijgen, helpen wij u bepaalde doelen te bereiken. Door het versterken van de kracht van het gezin kunnen beperkingen gecompenseerd en overbrugd worden.


Hoe doen we dat?

  • Intensieve betrokkenheid en aanwezigheid.

  • Netwerkonderzoek.

  • Uitbreiden en/of versterken van (opvoedings)vaardigheden.

  • Het betrekken van het gehele gezinssysteem.

  • Loslaten waar kan.

  • Samenwerken.

Voor verwijzers

Inzet van thusibegeleiding om gericht met ondersteunings vragen aan de slag te gaan voor een afgebakende periode. Dit laatste doen we om zo doelgricht te werken en verwachtinge over een weer helder te hebben en te houden.

Uiteraard kunnen doelen tussnetijds gefinetuned worden omdat de situatie daar om vraagt.We gaan aan de slag met ouder en/of jeugdige. Dat kan door met elkaar in gesprek te gaan of juist er op uit te gaan met elkaar. 
Hoe doen we dat?

·    Intensieve betrokkenheid en aanwezigheid.
·    Netwerkonderzoek.
·    Uitbreiden en/of versterken van (opvoedings)vaardigheden.
·    Het betrekken van het gehele gezinssysteem.
·    Loslaten waar kan.
·    Samenwerken.

Meer informatie nodig?

Wil je graag brainstormen over een casus en vind je het fijn als wij actief meedenken in mogelijke oplossingen?
Of wil je meer te weten komen over de regio's waarin wij actief zijn, de producten die wij aanbieden of onze aanmeldprocedure?

 

Ga dan naar onze contactpagina en plan eenvoudig een online afspraak in op de door jou gewenste dag en tijdsstip of vul direct het volledige Aanmeldformulier online in (mobiel niet beschikbaar)

bottom of page