top of page

Observatie bij begeleide omgang 

Een kind heeft recht op contact met beide ouders. Soms is het prettig dat er toezicht is wanneer een ouder contact heeft met zijn of haar kind. ViaNeo biedt dan begeleiding aan tijdens de omgang voor kinderen en jongeren. Deze begeleiding houdt toezicht op de veiligheid van het kind en kan de ouder(s) adviezen geven over hoe zij met bepaald gedrag om kunnen gaan of aan kunnen blijven sluiten bij de wensen en behoeften van het kind.

photo-1527937249696-0b1421ad4338.jpg
Voor cliënten

Het is voor een kind belangrijk om contact te kunnen hebben met zijn beide ouders. Op deze manier kan een kind dat contact hebben in een veilige omgeving. Dit kan ontspanning bieden voor beide ouders en daarmee voor het kind. Het belang van het kind staat in alle gevallen voorop.

 

Door gebruik te maken voor het huiselijke pand van ViaNeo, kan een kind zich op zijn gemak voelen.

Voor verwijzers

Door begeleiding tijdens de omgang, kan het makkelijker worden voor de andere ouder om emotionele toestemming aan het kind te geven. Daarnaast zal de begeleider observeren, tips& trucs aanreiken.
 
Na een observatie periode zal er verslaglegging plaatsvinden waarin advisering ten aanzien van eventuele uitbreiding in frequentie of duur van de regeling volgen. Of juist advisering op aanvullende begeleidingsvormen aan kind of voor ouders.

De begeleide omgang kan ook gecombineerd worden met andere zorgvormen, bijvoorbeeld met gezinshulp bij echtscheiding.

Meer informatie nodig?

Wil je meer te weten komen over de regio's waarin wij actief zijn, de producten die wij aanbieden of onze aanmeldprocedure?

Of wil je graag brainstormen over een casus en vind je het fijn als wij actief meedenken in mogelijke oplossingen?

Ga dan naar onze contactpagina en vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en je hoort spoedig van ons!

bottom of page