top of page

ViaNeo zet volgende stap 
een nieuwe centrale locatie in Sint-Oedenrode 

1 september 2021 
Afgelopen maand heeft ViaNeo hard gewerkt om zich helemaal te vestigen in het voormalige onderkomen van Zorgokee, op terrein Donkershoeve in Sint-Oedenrode. Bestuurder Xenia Verkuijlen is bijzonder verheugd om dit nieuws te kunnen delen. “Na een lange periode van zoeken en oriënteren is het uiteindelijk gelukt; een prachtige nieuwe locatie voor ViaNeo!” verteld Verkuijlen vol enthousiasme. Met name huisvesting is de laatste maanden een nijpende factor gebleken bij het alsmaar groeiende aantal aanvragen die de organisatie te verwerken krijgt.

Verhuizing en groei noodzakelijk
Verkuijlen benadrukt nog maar eens dat de groei van de organisatie geen doel op zich is. “Met name het hoge aantal van wachtlijsten in de regio maken deze keuze als de volgende logische stap. Het kan niet zo zijn dat wij jongeren moeten afwijzen omdat er geen fysieke plek is.” Ook ViaNeo stevende af op een wachtlijst situatie maar Verkuijlen zag kans om dit te beperken door op zoek te gaan naar een grotere centrale locatie. “Op dit moment hebben wij meerdere locaties in Noordoost-Brabant en dat was ook logistiek een hele uitdaging. Nu kunnen we centraal jeugdigen opvangen op één locatie, wat een aantal voordelen met zich meebrengt maar bovenal een fijne ruimtelijke plek is om te zijn.” De voordelen drukken zich niet alleen uit in kostenefficiency maar bijvoorbeeld ook in het verminderen van reistijd van personeel naar de verschillende locaties. 

ViaNeo in vogelvlucht

• 15 jaar geleden opgericht door Xenia Verkuijlen
• 20 vaste krachten in dienst & diverse zzp'ers

• 3 vaste locaties verdeeld over heel Noord-Brabant

• Samenwerking met diverse externe partners​

ViaNeo biedt begeleiding aan gezinnen met een speciale hulpvraag in verschillende gemeenten in Brabant. Daarbij werken we samen met de ouders om hen en het kind/de jongere te leren omgaan met de speciale zorgvraag. Door het versterken van de kracht van het gezin kunnen beperkingen gecompenseerd en overbrugd worden.

Opvang in huiselijke sfeer

Wat ViaNeo met name typeert is de opvang van de jeugdigen in een warme huiselijke sfeer. Ook op de nieuwe grotere locatie zetten ze dit gevoel voort. “Juist die huiselijke sfeer geeft rust en de kans voor de jeugdigen om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo. En maakt terugkeer naar de eigen gezinssituatie als de volgende logische stap.” vult Verkuijlen aan. Ze heeft inmiddels een hecht team aan professionals bij ViaNeo werken. “Zo min mogelijk verloop van personeel en veel vaste gezichten voor de jeugdigen maakt dat onze ondersteuning succesvol is gebleken.” Het doel van de zorgopvang bij ViaNeo is altijd om de jeugdige aan het einde van een traject, weer terug te laten keren naar het eigen gezin.

Complexe jeugdzorg
ViaNeo bestaat inmiddels alweer meer dan 15 jaar en blinkt uit in het aanbieden van succesvolle jeugdzorg voor met name de complexe casussen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heftige vechtscheidingen, complexe trauma’s en zelfs 24-uurs opvang met één-op-één begeleiding. En voornamelijk dat laatste is een specifiek en inmiddels succesvol traject met een eigen identiteit: het Melior-traject. Een van de meest intensieve vorm van begeleiding/behandeling waarnaar de vraag blijft stijgen. “Wij ondervangen hier jeugdigen die al teveel instanties en verwijzingen hebben gehad zonder succes. Het starten van dit traject zorgt voor rust en vertrouwen van de jeugdige en maakt een einde aan een lange weg van verschillende vormen van jeugdzorg." licht Verkuijlen tot slot nog toe. Vianeo vindt dat kinderen niet in een zogeheten product moeten passen maar dat je de zorg op maat maakt voor een kind. 

Meer informatie nodig?

Wil je meer te weten komen over de regio's waarin wij actief zijn, de producten die wij aanbieden of onze aanmeldprocedure?

Of wil je graag brainstormen over een casus en vind je het fijn als wij actief meedenken in mogelijke oplossingen?

Ga dan naar onze contactpagina en vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en je hoort spoedig van ons!

bottom of page