top of page

Pontis

Pontis is een opvang voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar die uitgevallen zijn op school. Dat het niet lukt op school kan verschillende redenen hebben.
 
Het doel van Pontis dat het kind na intensieve training en begeleiding weer kan re-integreren in het onderwijs. Hiervoor moet het basisvaardigheden aanleren, die bepalend zijn om tot leren te komen en sociaal mee te kunnen op school. We doen dit intensief samen met ouders en de onderwijsinstelling.

"Ons streven is dat het kind na 6 tot maximaal 9 maanden ondersteuning voldoende vaardigheden heeft ontwikkeld om weer te kunnen re-integreren in het onderwijs"

Educatie & praktische activiteiten

Op maandag, dinsdag en donderdag bieden wij opvang voor kinderen, die zijn uitgevallen op school. Pontis biedt dagelijks afwisselend diverse praktische activiteiten aan zoals; beweging, koken, expressie, spel en creatieve activiteiten. Bovendien besteden we aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Hierbij staat het vergroten van zelfvertrouwen centraal. Als dit er weer is kunnen we gaan werken aan sociale vaardigheden, samenwerkingsvaardigheden en opkomen voor jezelf. Ook wordt de nieuwsgierigheid weer geprikkeld, dat de basis vormt van leren bij kinderen.

 

Als het kind hier klaar voor is worden er educatieve activiteiten aangeboden, zoals het bezig zijn met schoolse taken. Dit wordt gedaan in samenwerking met school. Ook zullen we tijdens de educatieve momenten bezig zijn met het trainen van executieve functies en het verbeteren van de concentratie. We werken met vaste professionals, die alle dagen aanwezig zijn. Zo kan er een band ontstaan en vertrouwen in de begeleiding. We werken ook met bewezen en beproefde methodes om sociale vaardigheden te trainen en negatieve gedachten te beïnvloeden.

In de praktijk; de lunch verzorgen

Op donderdag verzorgen de deelnemer van Pontis de lunch voor de medewerkers. Vaardigheden zoals plannen en organiseren komen hier volop aan bod.


We hebben al mogen genieten van worsteboordjes, een heerlijke tomatensoep en lekkere broodjes gezond. Vandaag stond er een fruitsalade op het menu. Dat is elke keer weer smullen hoor!

IMG_5877.jpg

Meer informatie nodig?

Wil je graag brainstormen over een casus en vind je het fijn als wij actief meedenken in mogelijke oplossingen?
Of wil je meer te weten komen over de regio's waarin wij actief zijn, de producten die wij aanbieden of onze aanmeldprocedure?

 

Ga dan naar onze contactpagina en plan eenvoudig een online afspraak in op de door jou gewenste dag en tijdsstip of vul direct het volledige Aanmeldformulier online in (mobiel niet beschikbaar)

bottom of page